Àrea d'usuari

Temes FEDAIA

Cicle Tribuna FEDAIA 2017

SEMINARI 2. "EVOLUCIÓ EN EL MODEL DE L'ATENCIÓ A LA INFÀNCIA EN RISC. Transició d'un model d'atenció institucional a comunitari. Marc teòric de referència a Europa"

9 d'abril de 2016, nova edició de la Festa “Somriu per la infància” A PORTAVENTURA

El proper Dissabte 9 d'abril de 2016 celebrarem una nova edició, i ja serà la quarta, de la Festa "Somriu per la infància" a PortAventura.  

Propostes FEDAIA a les Eleccions Municipals 24 maig 2015

Amb el lema “la infància no pot esperar” es volia sensibilitzar els candidats i a la societat sobre la necessitat de destinar recursos i esforços per millorar la situació de la infància més vulnerable.

5a Jornada de Centres Residencials d'Atenció a la Infància i l'Adolescència de Catalunya "Els infants i adolescents. Protagonistes de la seva vida"

Participació infantil. Ja abans que ho recollís la llei els Centres Residencials han tingut molt clar que es tracta d'un dret dels seus infants i joves. Cadascú ha anat implementant eines i estratègies per anar implicant als nens en la quotidianitat de la seva vida al Centre.

27a Trobada de Centres Oberts infantils i juvenils de Catalunya

Sota el títol "Innovació pedagògica als Centres Oberts" el 24 d'abril de 2015 va tenir lloc la 27a trobada de Centres Oberts infantils i juvenils d'arreu de Catalunya.

Per Sant Jordi, cap infant sense llibre

8tv i Danone van tornar a engegar, un any més, la campanya "Per Sant Jordi, cap nen sense llibre" que té per objectiu recollir llibres nous o en molt bon estat i posteriorment fer lliurament a la FEDAIA, juntament amb altres entitats, encarregades de repartir tots aquests llibres entre els infants i adolescents que més ho necessiten.

3ª Edició de la Festa “Somriu per la infància” A PORTAVENTURA

El Dissabte 18 d'abril de 2015 va tenir lloc la 3a edició de la Festa "Somriu per la infància", en la qual 3.000 infants i adolescents van viure una jornada molt especial, alhora que es sensibilitzava per afavorir la igualtat d'oportunitats entre els infants més vulnerables.  

XERRADA INFORMATIVA "La normativa sobre transparència i la seva afectació a les entitats socials"

L'any 2013 s'aprovà la Ley 19/2013, de 9 de diciembre, de transparencia, acceso a la información pública y buen gobierno, a nivell estatal, i un any després, a Catalunya la Llei 19/2014, de 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

Trobada de reflexió i debat sobre la Llei 14/2010 LDOIA

El passat 11 de febrer vam tenir l'oportunitat de poder fer una sessió de debat, anàlisi i posada en comú sobre els cinc anys d'implementació de la Llei 14/2010 Dels Drets i les Oportunitats en la Infància i l'Adolescència a Catalunya. Una llei que suposa una fita històrica al nostre país en l'àmbit de la protecció a la infància i la preservació dels seus drets, però amb diferents velocitats en el desplegament dels seus punts.

Convocatòria d'Ajuts-Tallers d'Apoderament Familiar

Aquesta convocatòria de la FEDAIA  s’emmarca dins el seu compromís en la recerca de suport a les entitats federades. Ja sigui tant per la via del finançament com la de l'estalvi, -contribuint a minvar les despeses de les entitats en determinades qüestions-, o facilitant ajuts a projectes concrets.

Campanya Nadal 2015

Un cop finalitzada la campanya de recollida de joguines d’enguany realitzada per la FEDAIA, volem donar les gràcies a totes aquelles empreses, centres, entitats i particulars que s’han implicat desinteressadament en la recopilació de joguines perquè cap infant ni adolescent es quedés sense regal.

Tribuna FEDAIA "La resiliència: Generar oportunitats de vida"

El 11 de desembre de 2014 es va realitzar la presentació de l'estudi de reflexió de la FEDAIA "La resiliència: Generar oportunitats de vida", a càrrec de Jordi Grané, Cap de Gabinet de la Regidora de Família, Infància, Usos del Temps i Discapacitats de l'Ajuntament de Barcelona. 

La FEDAIA celebra una festa amb 3.000 infants a PortAventura

La FEDAIA celebra una festa amb 3.000 infants a PortAventura

‘'Somriu per la infància” és el lema amb què la FEDAIA, la federació d'entitats catalanes que treballen amb infants en situació de desemparament o risc d'exclusió social, va celebrar dissabte 22 de novembre una festa amb 3.000 infants a PortAventura. El parc es va omplir dels infants que atenen les entitats de la FEDAIA, que van poder gaudir de les atraccions però també de les activitats organitzades especialment per a aquest dia, encaminades a explicar de forma didàctica els drets a l'educació, a la participació i a la protecció.

ESTUDI FEDAIA: L'afectació de Salut Mental en la població infantil i adolescent en situació de risc a Catalunya

Els trastorns no només s'han incrementat sinó que es manifesten cada vegada en edats més primerenques. L'estudi recull la població més desfavorida que és la que atén la federació.

Informe sobre els drets dels infants al lleure educatiu i a les sortides i colònies escolars

El Síndic de Greuges va lliurar el passat 6 de juny de 2014 a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, l’'Informe sobre els drets dels infants al lleure educatiu i a les sortides i colònies escolars'.

Tribuna FEDAIA amb Pau Marí-Klose. Nous relats per a les noves polítiques: El principal repte per lluitar contra la pobresa infantil

El 28 de maig de 2014 el professor de sociologia Pau Marí-Klose va presentar davant el públic assistent al Palau Macaya l'article de reflexió de FEDAIA 

Acte al carrer dels Centres Oberts, 27 de maig 2014: "Obrint portes a les oportunitats"

Taller de maquillatge, jocs tradicionals i manualitats, van ser els protagonistes el 27 de maig de 2014 de l’acte al carrer organitzat per la Comissió de Centres Oberts de FEDAIA que van realitzar diverses activitats a les places i carrers per a visualitzar el seu paper d’agent social en el combat de la desigualtat i l'exclusió social dels infants, adolescents i joves i fer sentir la seva veu. 

L'arquitectura de la participació infantil, construïda "amb i des dels infants". Tribuna FEDAIA amb Ana Novella

El passat 16 de maig de 2014 va tenir lloc la segona edició del Tribuna FEDAIA, espai de reflexió on en aquesta ocasió els experts van poder compartir eines i metodologies en participació infantil. Durant la trobada, que es va produir al Centre Cívic de Can Deu (Barcelona), es van estudiar fórmules per permetre que la veu dels infants sigui escoltada i que s'implementin mecàniques de participació democràtica en els serveis d'atenció a la infància i l'adolescència en l'elaboració de polítiques públiques.

CELEBRACIÓ DEBAT PREELECTORAL AMB ELS CANDIDATS A LES ELECCIONS EUROPEES: "QUÈ PODEM FER PELS INFANTS A EUROPA?”

El 29 d'abril de 2014 els partits catalans van debatre les seves propostes per a la infància de cara a les properes eleccions europees, en un acte organitzat per FEDAIA en col·laboració amb Eurochild, la xarxa europea d'organitzacions que treballen per la infància. Va ser una molt bona oportunitat per transmetre als polítics quines són les necessitats i prioritats de la infància a Europa. 

XVIª TROBADA DE CENTRES OBERTS: L'acompanyament integral des del Centre Obert: què volem dir?

“L’acompanyament integral des del Centre Obert: Què volem dir?” va ser el títol sota el qual es va celebrar, el 25 d’abril de 2014, la 16a Trobada de Centres Oberts, amb un gran èxit de participació. 240 persones van assistir a la trobada en la qual es va poder treballar en grups en l’aprofundiment de qüestions com el treball en xarxa, el tancament del procés d’acompanyament, el límit de la tasca educativa, les competències del professional i la supervisió de l’equip educatiu.