Àrea d'usuari

Propostes FEDAIA a les Eleccions Municipals 24 maig 2015

Més temes

Amb el lema “la infància no pot esperar” es volia sensibilitzar els candidats i a la societat sobre la necessitat de destinar recursos i esforços per millorar la situació de la infància més vulnerable.

#lainfancianopotesperar és el lema amb el qual la FEDAIA va reunir les seves demandes cara a les eleccions municipals del 24 de maig que se centren en la necessitat d'augmentar la inversió en infància i garantir que les necessitats de tots els infants estiguin cobertes.

La FEDAIA va elaborar un díptic en el qual es posava l'accent en la necessitat d'establir polítiques d'atenció a la infància garantides a tots els nivells de govern. La federació subratllava la necessitat d'elaborar un mapa de recursos i un diagnòstic de les necessitats que permetin planificar la inversió territorial en polítiques d'infància de manera que es garanteixi la igualtat d'oportunitats independentment del territori o districte on resideixin els nens i les seves famílies.

La FEDAIA recorda una vegada més en el seu díptic que el benestar de la infància passa per homologar el percentatge que Catalunya i Espanya dediquen a polítiques d'infància i família - 0,9% i 1,4% del PIB respectivament- a la mitjana europea, que és del 2,2% del PIB.

La federació demanava també davant aquestes municipals que es faci efectiu el traspàs de competències als ajuntaments que estableix la Llei d'Infància garantint que funcionin descentralitzats però coordinats i amb pressupostos suficients. Entre les propostes concretes, hi havia la de garantir l'existència de regidories d'infància i plans específics per atendre aquest col·lectiu i també la d'avançar en la transparència i en retre comptes. “Els ciutadans han de conèixer la inversió que es dedica a infància i mesurar la seva eficiència i eficàcia”, afirma la FEDAIA. 

Document de propostes FEDAIA per les eleccions municipals 24M