Àrea d'usuari

LA FEDAIA RECLAMA CLAREDAT EN ELS PRESSUPOSTOS DESTINATS A INFÀNCIA

La federació estima que l'actual redactat impedeix saber si els recursos destinats a infància en 2014 es mantenen, sofreixen retallades o s'incrementen Recorda també que tots els partits polítics catalans, excepte el PP, es van comprometre en 2012 a homologar el PIB que es destina a infància i famílies al 2,2% de mitjana europea i crear una renda de suficiència econòmica per a la infància

Més temes

Más claredat en els pressupostos que es destinen a polítiques d'infància a Catalunya. És el que demana la FEDAIA, la federació que agrupa a les entitats catalanes que treballen amb infants en situació de desemparament o risc d'exclusió social, davant la votació dels pròxims dies 22 i 23 en el Parlament català.

 

La federació considera que amb l'actual redactat resulta impossible conèixer si les partides destinades a finançar els diferents serveis que gestionen les seves entitats es mantenen, sofreixen retallades o s'incrementen. “Creiem que la infància ha de ser una prioritat social i política i que s'ha de comptar amb el sector per a planificar els recursos i, si és necessari, readaptar-los a les necessitats”, assenyala el president de la FEDAIA, Jaume Clupés.

 

Encara que la FEDAIA valora els avenços dels últims anys en relació a la infància, que es reflecteixen en l'impuls d’iniciatives com el Pacte per la Infància, el Pacte per a la Lluita contra la Pobresa i la Llei d'Infància, creu també que aquesta sensibilitat no es tradueix a l'hora de construir uns pressupostos clars i que posin a la infància com prioritat.

 

En aquest sentit, la federació vol recordar que amb motiu de les eleccions al parlament de Catalunya de novembre de 2012, tots els partits polítics, exceptuant el PP, es van comprometre per escrit a posar en pràctica al llarg d'aquesta legislatura una sèrie de demandes presentades per la FEDAIA.

 

Entre aquestes es trobaven la d'incrementar el percentatge del PIB que Catalunya destina a polítiques d'infància i família fins a homolagar-lo a la mitjana de la Unió Europea (UE) que és d'un 2,2% i a crear una renda de suficiència econòmica que garanteixi a tots els infants un nivell de vida adequat. També es van comprometre a desplegar la Llei d'Infància amb un pressupost acord a les necessitats d'aquesta nova normativa. La FEDAIA considera que cap d'aquestes promeses es veu reflectida en els actuals pressupostos.