Àrea d'usuari

La FEDAIA celebra una festa amb 3.000 infants a PortAventura

Més temes

‘'Somriu per la infància” és el lema amb què la FEDAIA, la federació d'entitats catalanes que treballen amb infants en situació de desemparament o risc d'exclusió social, va celebrar dissabte 22 de novembre una festa amb 3.000 infants a PortAventura. El parc es va omplir dels infants que atenen les entitats de la FEDAIA, que van poder gaudir de les atraccions però també de les activitats organitzades especialment per a aquest dia, encaminades a explicar de forma didàctica els drets a l'educació, a la participació i a la protecció. En finalitzar la jornada, que va servir per commemorar el 25è aniversari de la Convenció sobre els Drets de l'Infant, es va construir un somriure gegant que es va fotografiar des del cel.

A les 16:30hrs va haver-hi un acte central de la festa, que va comptar amb la participació de la directora d'Atenció a la Infància, Mercè Santmartí, en el qual varis  infants van actuar i es va poder gaudir de l'actuació d'Eric Abril, un dels finalistes de la Voz Kids.

Aquesta acció es va realitzar amb la col·laboració de la Fundació PortAventura que centra els seus esforços en el suport a projectes dedicats a nens i joves en risc d'exclusió social per raons de salut o econòmiques. Compta amb el suport, també, de la Fundació la Caixa, la Diputació de Tarragona, la Fundació Ordesa, Renfe, l’Ajuntament de Barcelona i Marc Martí.

A més de permetre que els infants de la FEDAIA gaudissin d'un dia especial, la federació ha volgut posar de relleu amb aquesta iniciativa la urgència d'invertir en polítiques que garanteixin el benestar de la infància a curt i llarg termini, a més de la igualtat d'oportunitats entre tots els infants. La federació ha apuntat que aquest objectiu passa per homologar el percentatge que Catalunya i Espanya destinen a polítiques d'infància i família -un 0,9% i un 1,4% del PIB respectivament- a la mitjana europea, que és del 2,2% del PIB.