Àrea d'usuari

CELEBRACIÓ DEBAT PREELECTORAL AMB ELS CANDIDATS A LES ELECCIONS EUROPEES: "QUÈ PODEM FER PELS INFANTS A EUROPA?”

Més temes

El 29 d'abril de 2014 els partits catalans van debatre les seves propostes per a la infància de cara a les properes eleccions europees, en un acte organitzat per FEDAIA en col·laboració amb Eurochild, la xarxa europea d'organitzacions que treballen per la infància. Va ser una molt bona oportunitat per transmetre als polítics quines són les necessitats i prioritats de la infància a Europa. 

Mira el vídeo del debat preelectoral

La federació va demanar als candidats al Parlament Europeu que es comprometin a treballar perquè la Unió Europea (UE) avanci en l'harmonització de la política comunitària en la legislatura que s'obre a partir de les eleccions de maig. Només l'harmonització de les polítiques socials, seguint el camí de la unificació monetària i econòmica, permetrà garantir el benestar de la infància en tots els països europeus i blindar l'Estat de Benestar, evitant que es repeteixin situacions de precarietat respecte a la situació de la infància com les que es viuen actualment a Espanya i en altres països europeus.

Carlos Jiménez Villarejo (PODEMOS), Juan Carlos Girauta (Ciutadans), Laura Massana (ICV), Ernest Maragall (ERC-NECat), Francesc Sánchez (CiU), Esther Niubó (PSC) i Rafael López (PPC), tots ells a la fotografia de dalt, van ser els representants polítics presents a l’acte que van respondre a preguntes com què pot fer el proper Parlament Europeu per a millorar la situació de la infància a Europa?, quines polítiques europees haurien d'implementar-se per a combatre la pobresa infantil en el nostre país?, és possible avançar en l'harmonització de la política social per a millorar el benestar de la infància a Catalunya i Espanya?

El debat, que va ser conduït per la periodista d'Europa Press, Rosa Fernández, va comptar amb la presència de la directora general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA), Mercè Santmartí. Prèviament l’acte va començar amb la intervenció de Réka Tunyogi, representant d’Eurochild, que va parlar  sobre l'actual context de la política europea per a lluitar contra la pobresa infantil. També va intervenir el president de la FEDAIA, Jaume Clupés, qui va exposar les propostes de la federació perquè la infància es converteixi en una prioritat en la legislatura europea que s'obrirà a partir de les eleccions del 25 de maig.