Àrea d'usuari

Campanya de Nadal: MÉS DE 2.000 INFANTS DE LA FEDAIA REBEN JOGUINES I LLIBRES

Sota el lema “Aquest Nadal aporta'ns la teva màgia”, la federació ha aconseguit arribar aquestes festes a molts infants que queden lluny de les rutes de Papa Noel i els Reis

Més temes

La FEDAIA, la federació que agrupa a les entitats catalans que treballen amb infants en situació de desemparament o en risc d'exclusió social, ha aconseguit aquest any amb la seva campanya nadalenca de recollida de joguines i regals arribar a més de 2.000 infants que atén a través de centres de menors, centres oberts i altres serveis destinats a combatre la pobresa i l'exclusió social.

 

Sota el lema “Aquest Nadal aporta'ns la teva màgia”, la campanya ha contat amb la col·laboració de particulars i d'empreses com Mattel, +Kritme, Diset, IMC, i dels treballadors del grup Mediapro que han donat diners per a comprar regals als adolescents que, encara que ja no somien amb joguines com els més petits, esperen també rebre un regal en Nadal.

 

Un any més la FEDAIA s'ha sumat a la campanya “No hi ha nen sense conte” de l'editorial digital i llibreria Sigueleyendo que ha donat a les entitats que formen part de la federació llibres recol·lectats en llibreries i biblioteques. Aquesta iniciativa busca que els petits de famílies amb menys recursos no només no es quedin sense un regal sinó també alimentar la seva imaginació a través de la literatura i els contes. Aquest any Sigueleyendo ha aconseguit regalar 4.000 llibres.

 

La campanya de Nadal de la FEDAIA d'aquest any arriba en un moment especialment crític per als infants i les famílies que atén la federació que estan sofrint especialment les conseqüències de la crisi econòmica. “Accions com aquestes són necessàries per a mitigar els efectes de la situació econòmica crítica. Però és important recordar també la necessitat d'aprofitar aquesta conjuntura per a planificar amb perspectiva de futur les polítiques públiques. Hem de garantir que el benestar dels infants estigui garantit mitjançant un sistema de transferències públiques eficients i no amb iniciatives solidàries”, assenyala el president de la FEDAIA, Jaume Clupés.

 

La FEDAIA és la plataforma que agrupa a Catalunya el conjunt d’entitats d’infància, joves i famílies en situació de risc social o desemparament. Nascuda l’any 1996, està formada per més 94 entitats que atenen a més de 100.000 infants i 35.000 famílies a través de serveis en l’àmbit de l’acció social, l’educació, la formació pre-laboral i l’atenció a les famílies, com per exemple centres d’acollida residencial i familiar, adopció, pisos assistits, punts de trobada, residències maternals, centres oberts, serveis de teràpia, UECs, PQPI, entre d’altres.