Àrea d'usuari

Acte al carrer dels Centres Oberts, 27 de maig 2014: "Obrint portes a les oportunitats"

Els Centres Oberts Visibilitzen el seu paper en la lluita contra l'exclusió social dels infants. El 27 de maig faran activitats al carrer per a mostrar la tasca que realitzen en els barris i territoris d’arreu de Catalunya en benefici de la inclusió social dels infants més vulnerables.

Més temes

Taller de maquillatge, jocs tradicionals i manualitats, van ser els protagonistes el 27 de maig de 2014 de l’acte al carrer organitzat per la Comissió de Centres Oberts de FEDAIA que van realitzar diverses activitats a les places i carrers per a visualitzar el seu paper d’agent social en el combat de la desigualtat i l'exclusió social dels infants, adolescents i joves i fer sentir la seva veu. 

Sota el lema “Centre obert: obrint portes a les oportunitats”, Centres Oberts de diferents barris i municipis de Catalunya van donar a conèixer la tasca sòcioeducativa que desenvolupen diàriament amb els infants més vulnerables. Actualment els Centres Oberts atenen a més de 8.000 infants i joves a Catalunya en mes de 200 serveis repartits pel territori català. Exerceixen una tasca preventiva i d'acompanyament clau en un moment que la crisi ha precaritzat encara més la situació de les famílies més desfavorides. 

Amb aquest acte la FEDAIA vol recordar la necessitat d'invertir en els serveis d'atenció a la infància que actualment disposen d'uns recursos absolutament insuficients i molt per sota de la mitjana europea per a plantar cara a les necessitats. Mentre els països membres de la Unió Europea destinen a polítiques socials destinades a infància i família una mitjana de 2,2% del seu Producte Interior Brut, a Espanya aquest percentatge és d'un 1,4% i a Catalunya de 0,9%.

Els centres oberts són serveis socials preventius que funcionen fora de l'horari escolar. Realitzen una intervenció integral de l’infant i la família, incidint, de la mà de professionals en els processos de socialització dels infants i adolescents, especialment d'aquells en situació de risc d’exclusió social o pobresa. A través de programes de reforç escolar, educació per la salut, educació en valors, suport i acompanyament familiar, es un espai socialitzador e inclusiu que complementa la tascar d’escoles, instituts i serveis socials. 

Les places on els centres oberts de la FEDAIA van realitzar les seves activitats al carrer van ser:

 -Barcelona Ciutat Vella. Rambla del Raval

CO Tria de la Fundació Comtal, CO Esquitx. CO Glamparetes, CO Compartir de Maristes, CO Joan Salvador Gavina, CO Casal dels Infants, CO AEIR Raval.

Barcelona Nou Barris. Seu del Districte (Plaça Nou Barris, s/n)

CO Pare Manel, CO Salesians Cruïlla, CO Torre Baró, CO Casal Infantil, Obuntu.

-Barcelona Horta Guinardó. Rambla del Carmel amb Carrer Dante

CO Fundación ADSIS, CO Salesians Martí Codolar.

Barcelona Sant Andreu/St.Martí. Plaça Orfila

CO Salesians Don Bosco, CO Sant Martí, CO El Cel.

 -Santa Coloma de Gramenet- Plaça de la Vila

CO GERMINA, CO Rialles de Maristes, CO Moises, CO Casal dels Infants.

 -Badalona- Plaça dels Països Catalans

CO Ateneu de Sant Roc, CO Sant Jaume, CO Llefià, CO Casal dels Infants, CO La Salut Alta.

 -Sant Adrià del Besós- Carrer Ponent, 1-5 (Davant Biblioteca de la Mina)

CO Salesians Grupo Unión, Associació Barnabites.

 -Sant Boi de Llobregat- Plaça de les Muntanyetes

CO Don Bosco Salesians, CO Fundació Marianao, CO Lola Anglada, CO Ginkgo. 

-Mataró- Parc de Can Tuñí

CO Salesians de Mataró.

-Rubí- Plaça de l’Ajuntament (06/06/14)

CO El Pinar de Maristes.

 -Salt- Plaça de la Massana

CO de Filadores, CO DE Guimerà, Casal dels Infants ASB 

-Lleida- Campus de campo pont (06/06/14)

CO Calidoscopi, CO Municipal pas a pas, CO El Mercat de Salesians, CO El Trampolí, CO Municipal Remolins, CO Municipal Companyia de Prosec, Ciberaula Municipal Moreres, Ciberaula Municipal Gairoles.