Àrea d'usuari

Òrgans directius

Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya

Logo Taula d'entitats del tercer Sector Social de CatalunyaLa FEDAIA forma part de la Taula del Tercer Sector i com a tal participa activament en la Junta Directiva i en els grups de treball d'Innovació i Qualitat, d'Immigració i de Clàusules Socials.

A més d'aquestes representacions cal destacar la presència de la FEDAIA en altres actes promoguts per la Taula com són:

Congrés del Tercer Sector

Els passats 24 i 25 de març del 2011 es va dur a terme el III Congrés del Tercer Sector en el que la participació de la FEDAIA va ser molt important.

La directora de la FEDAIA, Sònia Martínez, va presentar el projecte de participació infantil i juvenil "I tu, què opines?", en el marc de la taula temàtica "L'espai de participació per als infants i joves". Maria Serra, membre de la Junta Directiva i de Fundació Comtal, va explicar l'experiència "Elaboració conjunta d'un Centre Obert", experiència que mostrava el model de definició i concreció del que ha de ser i com ha de funcionar un Centre Obert. David Ruiz, membre de la Junta Directiva i de la Fundació Resilis, va presentar l'experiència "Constitució d'una Comissió d'Ètica i elaboració del Codi Ètic de la Fundació".

PINCAT

La FEDAIA lidera la Plataforma d'Infància de Catalunya a través de la representació del vicepresident de la Federació, Paco Estellés.

La Plataforma neix amb l'objectiu d'esdevenir una veu comuna i transversal de totes les entitats compromeses amb els infants i adolescents del nostre país. Està formada per 17 organitzacions que alhora formen part de la Taula del Tercer Sector.

La Confederació

Logo La ConfederacióLa FEDAIA forma part de la Confederació mantenint un representant de la Junta de la FEDAIA (Joan Muntané, vocal) en la Junta Directiva de La Confederació. La FEDAIA també ha tingut un paper important a l'hora de coordinar la Comissió d'Infància i de liderar les negociacions per signar el Conveni Col·lectiu de Catalunya d'Acció Social amb infants, joves, famílies i d'altres en situació de risc. 


Eurochild


La FEDAIA és membre d'aquesta organització d'àmbit europeu des de l'any 2007, mantenint relacions de major o menor intensitat fins a dia d'avui. La tasca d'Eurochild es recolza en els principis consagrats de la Convenció de la ONU sobre els Drets del Nen i agrupa a diferents organitzacions i persones que treballen a i a través d'Europa per la millora de la qualitat de vida de nens i joves.

Plataforma de Infancia

Al 2014 la FEDAIA va entrar a formar part de la Plataforma de Infancia, una aliança a nivell estatal d'entitats sense ànim de lucre, plural, solidària, democràtica e independent des del punt de vista politic i religió. La Plataforma va ser constituïda l'any 1997 amb la finalitat de sumar els esforços d'organitzacions d'àmbit estatal que treballen per a la infància i crear un espai de coordinació que defensi, promogui i protegeixi els drets dels infants i adolescents. d'Espanya.