Àrea d'usuari

Celebració del 22è Fòrum FEDAIA, 18 i 19 d’octubre de 2018

La dimensió emocional dels infants i adolescents en situació de vulnerabilitat social, com se’ls educa, se’ls tracta i se’ls orienta és fonamental. L’acompanyament dels educadors i les educadores socials i els i les professionals contribueix a la seva protecció i prevenció per un desenvolupament afectiu ple de la seva vida i és un puntal molt substancial.

Amb el títol “Quan la vida fa mal abans d’hora: l’abordatge del dolor en la infància i en l’adolescència”, l’edició d’enguany del Fòrum FEDAIA vol focalitzar-se en la part més emocional. 

En aquest espai de debat -que arriba aquest any a la 22a edició-volem fomentar i millorar el treball en xarxa, cercant un espai de reflexió i diàleg entre els diferents professionals que treballen en entitats o serveis en l’atenció a la infància i l’adolescència en risc.

Com hem d’acompanyar emocionalment els infants i joves que han patit situacions de dificultat i de trauma? Quin paper hi tenen els i les professionals? Com ha de ser la mediació integral? Quines estratègies podem seguir pel seu abordatge en contextos socioeducatius?

Aquests són alguns dels temes que es van tractar durant el Fòrum FEDAIA, que va tenir lloc els passats dies 18 i 19 d’octubre al CaixaForum de Barcelona.

Programa, ponents i tota la informació a www.forumfedaia.org.

Ponències: 

F. Javier Romeo Biedma. Psicòleg i consultor en afectivitat i protecció en Espirales Consultoría de Infancia. "Calidesa pel desbloqueig afectiu: Claus per l'acompanyament emocional".

Marion Charreau. Cartògrafa de la informació, especialitzada en mind mapping, visual thinking i pedagogies creatives. Desenvolupa eines i mètodes de pensament visual. "Mapes mentals: una eina visual per organitzar les teves idees i la teva feina".

Josu Arrospide. Psicòleg i Psicoterapeuta de Família i Parella. Membre de la Asociación Euskarri que és centre d'Intervenció i Formació en Violència Filio-Parental. "Psicoteràpia de la violència Filio-Parental".

Mario Salvador. Llicenciat  en psicologia, co-director d'ALECES, Institut de Psicoteràpia Integradora i de Brainspotting España. "Comprensió del trauma en la infància i l'adolescència. Estratègies pel seu abordatge en contextos socioeducatius".

Programa 2019

Envia nou Comentari