Àrea d'usuari

FEDAIA torna a reclamar una PEUC en el marc de la celebració del 20è Fòrum FEDAIA

Els passats dies 13 i 14 d’octubre es va celebrar el 20è Fòrum FEDAIA que portava per títol “El viatge de FEDAIA. Converses d’infància”. Un Fòrum en el que es pretenia fer un recorregut per 20 anys d’atenció a la infància i l’adolescència en risc a Catalunya i afrontar els reptes de futur conjuntament amb tots els assistents que van seguir durant aquests dos dies la jornada al CaixaForum de Barcelona. 

Vam tenir l’oportunitat d’escoltar les ponències de Lourdes Gaitán (Doctora en Sociologia i Diplomada en Treball Social), Xavier Martínez Celorrio (PhD Professor de Sociologia de la UB) i Pedro Martínez Ruiz (escritor i coach, autor del Arte de vivir mejor). També es va assistir a les converses de professionals com Ismael Palacín (Director de la Fundació Jaume Bofill), Eduard Vallory (President del Centre UNESCO i director d’Escola Nova 21), Jesús Vilar (Professor de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés-URL), Daniel Juan (Director Centre El Carmel de Fundació ADSIS i membre de la Junta directiva FEDAIA), Albert Sales (Politòleg i sociòleg), Marta Montoya (Directora CRAE Kairós d’EDUVIC), Paco Estellés (Director general de Salesians Sant Jordi i membre Junta directiva FEDAIA), Aure Farran (Periodista i coordinadora del suplement Criatures del Diari ARA) i Daniel Julià (Director de l’Associació REIR), entre d’altres. 

Durant el matí del passat dijous 13 els participants es van dividir en 13 grups per anar a visitar cadascú una experiència determinada a una entitat in situ. Ja per la tarda d’aquell mateixa dia es va poder escollir, de nou al CaixaForum, entre 11 converses amb experts. Un cop acabada la part més teòrica del Fòrum, tots els assistents al mateix i molta més gent van desplaçar-se fins el Poble Espanyol per gaudir de la Festa del 20è aniversari de la federació, amb actuacions d’infants i joves de diverses entitats sòcies, el reconeixement a les entitat sòcies i per finalitzar, l’actuació del grup musical Xiula i un pica-pica.

Durant el desenvolupament del Fòrum, la federació va tornar a reclamar una prestació universal que cobreixi el 50% del cost de criança, per fer front al 25% de pobresa infantil a Catalunya, en un missatge que va fer arribar també als mitjans de comunicació. La FEDAIA ha tornat a posar aquesta proposta sobre la taula després de l'”estancament” en relació amb la pobresa en la infància, ja que segueix invisible a ulls dels representants polítics, malgrat que la Generalitat es va comprometre a estudiar la prestació l’any passat.

Per a la FEDAIA aquesta prestació ha de ser un ingrés “directe, universal i finançat amb impost que compacti les diferents ajudes i prestacions”. Segons va afirmar Jaume Clupés, vicepresident de la federació, el desafiament està a aconseguir que es despleguin els recursos que preveu la Llei d’Infància, que es va aprovar fa aproximadament sis anys però només s’han desplegat mesures sense pressupost, va lamentar.

Més informació i totes les fotografies del Fòrum a www.forumfedaia.org.

Envia nou Comentari