Àrea d'usuari

20è Fòrum FEDAIA propers 13 i 14 d'octubre "Converses d'infància: El viatge de FEDAIA"

La FEDAIA compleix 20 anys i volem convidar-te a fer un viatge amb nosaltres.

El 25 de novembre de 1996, la FEDAIA va néixer legalment. La seva història es remunta, però, més enrere, als anys 80, quan un grup de professionals que treballava amb infants i joves en situació de desemparament o risc d’exclusió social va veure la necessitat d’organitzar-se per defensar els drets dels col·lectius que atenien. En aquests anys el sector ha experimentat un canvi radical. S’ha passat d’un model basat en la beneficència, que havia heretat del franquisme i situava l’atenció a la infància 30 o 40 anys per darrere de la resta d’Europa, a un model professional i de qualitat.

La FEDAIA va néixer sota la motivació d’introduir canvis i mostrar a l’administració la situació de la infància i el camí que calia recórrer per atendre-la. Tot i les dificultats, Catalunya es troba actualment per davant de molts països europeus i es deu en gran part a la feina de la FEDAIA i dels seus professionals que han estat protagonistes i co-responsables d’aquest procés. Per això necessitem que tots els qui han format part d’aquesta història i que ajudaran a seguir-la construint acceptin la invitació de fer aquest viatge amb nosaltres. Creiem que és l’ocasió de celebrar-ho, de convertir el nostre fòrum en alguna cosa més que una reunió anual de professionals.

Aquest any serà una travessia en què cada un de nosaltres podrà posar a les maletes records, desitjos i propostes que ens ajudin a construir aquest viatge per la història de l’evolució de l’atenció a la infància i l’adolescència, i del creixement i desenvolupament de la FEDAIA, que són en realitat un mateix viatge. En aquest viatge tu no seràs simplement un passatger que mira per la finestra d’un tren. Baixaràs amb nosaltres en les diferents estacions i compartiràs el trajecte amb altres viatgers en els vagons que hem preparat en aquest tren de la infància que tindrà parades en el passat i el present però que intentarà també construir el vagó del futur en el qual ens agradaria veure reflectit el treball de tots aquests anys.

Aquest 20è Fòrum FEDAIA serà un escenari on les entitats però també els agents i professionals vinculats a la federació compraran un bitllet i pujaran al tren de la infància per intercanviar idees, conèixer els projectes que s’estan fent i enfortir els llaços. Hi ha molta feina per endavant però tenim energies i ganes de continuar treballant. Puges al tren amb nosaltres?

Data: 13 i 14 d'octubre

Lloc: CaixaFòrum de Barcelona. Av. Francesc Ferrer i Guàrdia 6-8. Barcelona

Més informació a www.forumfedaia.org. Inscripcions aquí.

Envia nou Comentari