Àrea d'usuari

27-S: la FEDAIA demana als partits polítics augmentar la inversió en infància fins al 2,2% del PIB

La federació ha elaborat un díptic amb demandes en el qual recorda que Catalunya destina només un 0,9% del seu PIB a polítiques d'infància i família. La FEDAIA creu que homologar la inversió a la mitjana europea permetria desplegar la Llei d'Infància i crear una prestació econòmica universal per a la criança dels fills, mesures que permetrien reduir les altes taxes de pobresa infantil. 

La FEDAIA demana als partits polítics que es presentaran a les eleccions catalanes del proper 27 de setembre, que es comprometin a augmentar la inversió que es destina a polítiques d'infància i família fins a aconseguir el 2,2% del Producte Interior Brut (PIB). Catalunya destina actualment a aquest concepte un 0,9% del seu PIB, un percentatge que s'ha mantingut estable en aquests nivells en les últimes dècades i que es troba lluny del 2,2% del PIB que destinen com a mitjana els països membres de la Unió Europea (UE). 

La federació creu que homologar la inversió en polítiques d'infància i família és un pas indispensable per poder desplegar mesures que permetin garantir el benestar de la infància i lluitar de forma eficient i efectiva contra la pobresa i l'exclusió social de la infància. 

La FEDAIA proposa destinar aquests recursos al complet desplegament de la Llei de Drets i Oportunitats de la Infància i l'Adolescència (LDOIA), promulgada pel Parlament català al maig de 2010, i que segueix sense tenir una dotació pressupostària per engegar-se. També demana la creació d'una  prestació econòmica universal destinada als infants de 0 a 18 anys que sigui capaç de cobrir el 50% dels costos de la criança d'un infant. 

 “La FEDAIA està convençuda que una millora significativa del benestar de la infància a Catalunya passa per repensar l'actual model econòmic i aprofitar l'esforç que s'està fent per sortir de la crisi per impulsar un model que garanteixi la sostenibilitat de les polítiques socials destinades a la infància i les famílies. La prevenció i la protecció no es poden sostenir sobre una política basada en pedaços econòmics, sinó en solvents sistemes socials que protegeixin i recolzin als infants i les seves famílies al llarg de tot el seu cicle vital ”, assenyala la presidenta de la FEDAIA, Conxi Martínez. 

Les entitats de la FEDAIA constaten diàriament en el seu treball que els recursos que es destinen per atendre a la infància més vulnerable són absolutament insuficients i que aquesta situació hipoteca el futur dels infants. La FEDAIA creu que invertir en infància és la millor garantia d'aconseguir una societat equitativa, cohesionada i competitiva.

Podeu consultar el document de propostes en el següent enllaç.

Envia nou Comentari