Àrea d'usuari

Gestió de projectes

CAIXA PROINFÀNCIA

El Programa CaixaProinfància és una iniciativa de ”la Caixa” i la seva Obra Social en el marc del seu compromís social amb els drets humans, la pau, la justícia i la dignitat de les persones.

Des de l'any 2007 la FEDAIA és una de les entitats encarregades de la gestió i de la coordinació del Programa CaixaProinfància. La FEDAIA coordina una xarxa de 24 entitats socials i 36 serveis socials que executen el Programa CaixaProinfància a Barcelona i a la seva àrea metropolitana.

El programa s’adreça a nens, nenes i adolescents d’entre 0 i 16 anys les famílies dels quals, en situació de pobresa econòmica relativa o extrema, són susceptibles d’estar o estan en procés d’atenció i/o acompanyament social i presenten mancances en les seves necessitats socials. En tot cas, es pretén treballar amb la màxima complicitat i coresponsabilització de les famílies en el procés de millora, per tal com se les incorpora al pla d’acció social i es maximitzen totes les possibilitats. 

Consulteu tota la informació del Programa CaixaProinfància aquí.

a

MINISTERIO DE SANIDAD, SERVICIOS SOCIALES E IGUALDAD

Logo MTASAny rere any, la FEDAIA gestiona les sol·licituds presentades per entitats associades en el marc de la convocatòria per al desenvolupament de Programes de cooperació i voluntariat social amb càrrec a l'IRPF.

Els programes que han rebut subvencions per part del Ministerio són:

  • Programa para la atención de jóvenes y adolescentes en riesgo de exclusión social y/o dificultad de incorporación social: UTE ESCALER-EAS, Associació CEPS, Fundació Privada Putxet.
  • Programa CRAE Maricel: Companyia Filles de la Caritat.
  • Programa integral para familias con dificultades sociales "Prevención Ahora": Ventijol.
  • Programa de prevención en el entorno familiar para evitar situaciones de separación de los hijos: Centre de formació i prevenció, Associació CEPS.

a

PROJECTE DE PARTICIPACIÓ INFANTIL FEDAIA "I TU, QUÈ OPINES?"

Logo I tu, què opines?Al llarg del 2009 la FEDAIA va dur a terme la primera fase del projecte infantil i juvenil de participació I tu, què opines?, aprofitant que es va celebrar el vintè aniversari de la Convenció dels Drets de la Infància, s'estava elaborant la Llei dels Drets i Oportunitats de la Infància i l'Adolescència, i a més, es va elaborar el Pla Director de la Infància. Es va detectar un dèficit entorn a la participació infantil, i una gran necessitat de reconèixer i exercir el dret a la participació. És per això que des de la FEDAIA es va dissenyar i iniciar aquest projecte, que tenia com a objectiu principal l'involucrar als infants en el procés de detecció de les seves necessitats i desitjos. 

Durant tot aquest temps s'ha continuat fomentant la participació dels infants i joves com a eina de transformació social posant a disposició de les entitats socials l'eina I tu, què opines? i treballant en la digitalització dels continguts del projecte mitjançant la creació d'un bloc. 

a

PROJECTE OPENING DOORS

Aquesta campanya té per objectiu millorar la vida d’infants i joves en risc d’entrar o sortir de l’atenció institucional arreu d’Europa i promocionar la transició d’un model d’atenció institucional al de la cura familiar. La campanya vol instar els governs nacionals en el compliment de la seva responsabilitat en la protecció i recolzament a les famílies i en oferir una alternativa de qualitat en la cura d’aquests infants més vulnerables. Aquesta iniciativa va posar-se en marxa el passat 2013 al Parlament Europeu a Brussel·les, de la mà de la xarxa europea Eurochild (de la qual la FEDAIA forma part), juntament amb Hope and Homes for Children i la col·laboració d’OAK Foundation.

Al maig de 2016 es va singar un conveni amb FICE España (Federación Internacional de Comunidades Educativas) perquè la FEDAIA portès a terme la campanya Opening Doors a Catalunya.

a

PROJECTE EUROPEU DAPHNE "BUILDING PEACE TOGETHER"

"Construint la pau junts" és un programa preventiu d'actuació comunitària per detenir la violència i l'assetjament escolar entre infants i adolescents. La FEDAIA va participar en la seva elaboració al llarg dels anys 2007 i 2009. Aquest programa pot ser implementat en centres educatius, associacions juvenils, famílies i serveis d'atenció als infants, adolescents i joves amb l'objectiu d'entendre millor què és la violència entre iguals, promoure la tolerància zero i contribuir a la superació d'aquesta.