Àrea d'usuari

Notícies

14F: Compromís per la infància, la joventut i les seves famílies

liança ECAS-FEDAIA-FEPA defensem fermament l’Estat de Benestar i el seu màxim desplegament com a garantia del dret a la igualtat d’oportunitats socials per a tothom. Un Estat del Benestar que ha de ser més que un discurs i s’ha de fer realitat assegurant la garantia i sostenibilitat de cada tipologia de servei.

Informe Impacte crisis COVID19 en serveis adreçats a infància. Principals resultats

El 3 de novembre de 2020 la FEDAIA ha realitzat, a través d'un webinar, la presentació pública de l'Informe FEDAIA-UB-DIBA: "Com ha impactat la crisi de la COVID-19 en els serveis adreçats a la infància i adolescència en situació de risc a la província de Barcelona? Reptes i propostes dels i les professionals per al desenvolupament de l’acció socioeducativa en temps de pandèmia". (Resum principals resultats). 

Telèfon FEDAIA

El telèfon per contactar amb la FEDAIA durant aquest periode serà el 674 594 278. L'equip tècnic segueix a la vostra disposició mitjantçant el teletreball. 

El 23è Fòrum FEDAIA reivindica la vigència dels Drets dels infants i alerta del perill de regressió

Coincideix amb la celebració del 30è aniversari de la Convenció sobre els Drets de la Infància

Professionals del sector, experts i ponents van debatre sobre els reptes i les estratègies d’intervenció en les infàncies, les adolescències i les famílies

En aquesta edició del Fòrum, que va tenir lloc els passats dies 10 i 11 d’octubre, es van inscriure més de 200 professionals

 

Canvi de model en l'atenció a la infància en risc: Transició d’un model d’atenció institucional a comunitari

PROJECTE SELECCIONAT A LA I ª CONVOCATÒRIA DEL PALAU MACAYA, d’Obra Social “la Caixa”,  que té com a finalitat donar suport a iniciatives i projectes de reflexió, debat, intercanvi i difusió d’idees que ajudin a entendre millor els reptes que té plantejats la nostra societat i que permetin identificar noves tendències de progrés i transformació social.

TRIBUNA FEDAIA és un espai amb el qual la Federació va encetar al 2014 una nova línia de treball per a la defensa dels drets dels infants i la lluita per construir un futur millor per a la infància.

Comunicat FEDAIA a favor del dret a decidir

La FEDAIA vol posar de manifest la preocupació davant la vulneració de drets de les institucions i del poble de Catalunya. Es tracta d’una vulneració que s’ha vingut produint des de fa setmanes però que avui ha esdevingut un autèntic escàndol democràtic com a conseqüència dels diferents escorcolls i detencions dutes a terme a tot el territori català.

Comunicat FEDAIA: Coresponsables amb la infància vulnerable

La Federació d’Entitats d’Atenció i Educació a la Infància i l’Adolescència, des del seu compromís ètic i professional amb la defensa i garantia dels drets dels infants, lamenta les informacions difoses en relació a l'atenció que es dóna als infants en els recursos de protecció d’acolliment residencial i expressa la seva preocupació davant la possibilitat que hi hagi infants que no estiguin rebent una atenció de qualitat. 

Compareixença davant la Comissió de la Infància

El passat 16 de maig la presidenta i el vicepresident de la FEDAIA - Conxi Martínez i David Ruiz - van comparèixer davant la comissió de la infància del Parlament de Catalunya per explicar els criteris sobre el tractament de la infància als mitjans de comunicació.

Convocatòria premsa Tribuna FEDAIA

L'actual model d'atenció a la infància i l'adolescència en risc, s'ajusta a les necessitats dels infants? Existeixen altres vies que siguin més adients? Com enfoquem l'atenció en el nou paradigma?

Els desnonaments a les llars més vulnerables

El govern espanyol inclou noves mesures al codi de bones pràctiques per aturar desnonaments a les llars més vulnerables. El consell de ministres va aprovar el passat divendres 17 de març un decret per ampliar l'anomenada moratòria antidesnonaments fins al 2020. Segons va explicar el ministre d'Economia, els deutors amb el desnonament suspès podran sol·licitar al banc llogar el pis "en condicions favorables" durant un període de 5 anys susceptibles a ser renovats 5 anys més si hi ha un acord entre les parts.

Mocions sobre infància al Parlament

Fa algunes setmanes diferents partits polítics van presentar dues mocions al Parlament de Catalunya. La primera de les mocions feia referència a la dignificació de l'atenció a la infància i entre diferents aspectes s'instava al Govern a crear, al llarg de l'any 2017, un equip que supervisi les condicions de vida als centres d'infants i adolescents, el compliment dels acord de gestió (en el cas dels centres no públics) i el respecte de tots els drets dels infants i els adolescents recollits per la Llei de la Infància.

COMUNICAT FEDAIA: Quina societat volem?

Malauradament, el nostre model de societat encara ens continua sorprenent en termes negatius. Tot i la lluita constant, les reivindicacions i els esforços per evitar situacions de discriminació, estigmatització i marginació són comunes determinades manifestacions d’odi que amenacen directament la idea de construir una societat més justa i més igualitària. En ocasions, aquestes amenaces es donen contra col·lectius encara més vulnerables com són els infants, adolescents i joves.

Comunicat FEDAIA: Per un tractament ètic i rigorós de les notícies que afecten a la infància i la juventut

Des de Fedaia, la federació d'entitats catalanes que treballen amb infants, adolescents i joves en situació de risc d’exclusió social o desemparament, volem demanar un tractament ètic i rigorós, per part dels mitjans de comunicació, de les notícies que afecten o fan referència a la infància i la joventut, i especialment per
aquella que es troba en situació de més vulnerabilitat o risc d’exclusió social.

Tribuna sobre 'Atenció a la infància en risc': FEDAIA PROPOSA AVANÇAR CAP A UN MODEL MÉS OBERT DE TUTELA I ATENCIÓ A LA INFÀNCIA

* Augmentar la protecció disminuint el nombre d'infants atesos en centres residencials ha de ser l'objectiu dels pròxims anys
* La presidenta Conxi Martínez advoca per avançar en la millora del model d'atenció a la infància i subratlla la necessitat que la societat participi i doni suport als infants tutelats
 

Setmana de l'Acolliment: Tu pots ser la família que està esperant

El departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través de l’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció (ICAA), engega el proper 28 de novembre la Campanya sobre l’Acolliment Familiar “Tu pots ser la Família que està esperant”. La primera acció d’aquesta campanya és la Setmana de l’Acolliment que es durà a terme des del 28 de novembre fins el 2 de desembre a Sabadell. 

Conxi Martínez: "La crisi ha fet créixer les desigualtats i ha augmentat, de manera alarmant, els problemes de salut mental entre els infants"

La presidenta de la FEDAIA ens parla sobre la situació actual de la infància a Catalunya i sobre els entrebancs i reptes amb els que es troben les entitats que treballen en aquest àmbit.

Entrevista publicada a Xarxanet.org (14/11/2016).

Campanya de recollida de joguines 2016 "Aquest Nadal, aporta'ns la teva màgia"

Un any més, la FEDAIA engega la campanya de recollida de joguines noves o en molt bon estat per destinar-les als infants i adolescents que es troben en situació de vulnerabilitat social.

Si sou una empresa o un particular que vol col·laborar, podeu portar les vostres joguines a la seu de la FEDAIA (c/Caballero 79, 1r B, Barcelona) fins el proper divendres 16 de desembre.

FEDAIA torna a reclamar una PEUC en el marc de la celebració del 20è Fòrum FEDAIA

Els passats dies 13 i 14 d’octubre es va celebrar el 20è Fòrum FEDAIA que portava per títol “El viatge de FEDAIA. Converses d’infància”. Un Fòrum en el que es pretenia fer un recorregut per 20 anys d’atenció a la infància i l’adolescència en risc a Catalunya i afrontar els reptes de futur conjuntament amb tots els assistents que van seguir durant aquests dos dies la jornada al CaixaForum de Barcelona. 

20è Fòrum FEDAIA propers 13 i 14 d'octubre "Converses d'infància: El viatge de FEDAIA"

La FEDAIA compleix 20 anys i volem convidar-te a fer un viatge amb nosaltres.