Àrea d'usuari
Prevenció-educació-protecció

17è Fòrum FEDAIA. Els drets dels infants. Els reptes actuals en l'atenció a la infància: educació, prevenció i protecció

17è Fòrum FEDAIAEn els últims mesos s'ha parlat molt de les conseqüències que està tenint la crisi socioeconòmica en la situació dels infants, joves i famílies més vulnerables. Davant d'aquest nou paradigma, les desigualtats socials s'agreugen i cal preservar, més que mai, que els infants tinguin garantits els seus drets. Els professionals que atenem a aquests col·lectius veiem com les necessitats augmenten, els perfils canvien i hem de poder donar resposta als reptes que la realitat immediata ens planteja cada dia.

En el marc del 17è FÒRUM FEDAIA de nou prenen protagonisme les qüestions relatives a l'educació, la prevenció i la protecció de la infància, adolescència i joventut més vulnerable de Catalunya. Farem un repàs de les prioritats i recomanacions que arriben des d'Europa. Analitzarem com es situa Catalunya i quines són les actuacions concretes i directrius que s'estan desenvolupant en aquest marc concret. Ens endinsarem en el debat entre experts i professionals entorn les claus d'èxit pel que fa a l'educació, la prevenció i la protecció a la infància.

La FEDAIA està convençuda que afermar i millorar l'actual sistema de protecció i de prevenció de la infància passa per una aposta decidida per l'educació en el sentit més ampli. Implica, d'una banda, engegar les eines necessàries però també destinar els recursos que permetin que el nostre país s'equipari a la mitjana de la Unió Europa (UE) en matèria d'inversió.

No obstant això, creiem que es tracta no només de destinar-hi més recursos sino de tenir clar quins han estat els errors, els encerts, les contradiccions i les bones pràctiques per a planificar amb encert com ha de fer-se aquesta inversió per a aconseguir els objectius desitjats i que els drets de tots els nostres infants i joves estiguin garantits més enllà de qualsevol paradigma socioeconòmic puntual.

Participa amb nosaltres en la construcció d'aquest anàlisi i elaboració de propostes que desenvoluparem a partir de diverses ponències, col·loquis de la mà d'experts en la matèria i aporta el teu gra de sorra en els workshops preparats pels professionals de diferents serveis que atenen a la infància, adolescència i les famílies.

Tots junts podem construir un futur millor per a la infància!!

DescarregarDescarregar programa en català

DescarregarDescarregar programa en castellà